Worldwide Dispensers vytvorí v Nitre 80 nových pracovných miest

24.04.2014 Nitra

Nitra 24. apríla (TASR) - Spoločnosť Worldwide Dispensers, súčasť divízie plastov nadnárodnej spoločnosti DS Smith, vytvorí v Nitre 80 nových pracovných miest.

Nové pracovné pozície plánuje vytvoriť nielen pre pracovníkov na montážnych linkách a lisovacích strojoch, ale aj v oblasti administratívy. Primárne pôjde o pozície obsluhy technologických zariadení, ale vzhľadom na plánované vybudovanie vývojového centra sa očakáva aj rozšírenie pracovného kolektívu o strojných inžinierov, technikov, inžinierov pre vývoj nových produktov, procesov a technológií. Počet pracovníkov spoločnosti by sa mal z aktuálneho stavu 60 zamestnancov zvýšiť do konca tohto roka.

Spoločnosť Worldwide Dispensers si prenajala výrobné haly na ploche 10.000 štvorcových metrov v nitrianskom priemyselnom parku. Do týchto priestorov plánuje presunúť aj výrobu z Veľkej Británie. „So sťahovaním do nových priestorov a vybudovaním novej prevádzky sa už začalo. Predpokladaný štart presunu z Veľkej Británie je plánovaný na začiatok jesene,“ informoval výkonný riaditeľ spoločnosti DS Smith Worldwide Dispenser v Nitre Maroš Nagy. Rozšírenie prevádzky v Nitre umožní spoločnosti sústrediť centrálne svoju európsku výrobu na jednom strategickom mieste. „Vybudovaním európskeho centra vývoja a výroby produktov v Nitre pre bio-farmaceutický, potravinársky, nápojový a zdravotnícky priemysel nám umožňuje vytvoriť efektívnu spoločnosť, ktorá zabezpečí ďalší rast spoločnosti a posilní našu pozíciu globálneho lídra v celej Európe,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti DS Smith Europe Hans van der Looij.

Worldwide Dispenser je súčasťou divízie plastov DS Smith a svetový líder v oblasti produkcie plastových dávkovačov. Divízia plastov prevádzkuje výrobný závod v Nitre od roku 2008 a vlastní výrobný závod skupiny pevných obalov Rigid Packaging v Hurbanove. Na Slovensku má ďalšie prevádzky aj v Galante, Ilave a Rožňave. Globálna nadnárodná spoločnosť DS Smith, ktorá vznikla v roku 1940, zamestnáva vyše 20.000 pracovníkov a jej ročný obrat je na úrovni 5,5 miliardy eur. Nadnárodná spoločnosť pôsobí vo vyše 20 krajinách sveta. Divízia plastov spoločnosti DS Smith sa zameriava na šesť hlavných oblastí, flexibilné balenie a dávkovače tekutín, termo obaly a tuhé obaly, balenie čerstvých potravín, penové výrobky a riešenia pre tlač.
 

Vyberte región